De Europese Commissie vraagt studenten en hoger onderwijsinstellingen hun ervaringen met de Europese Studentenkaart te delen. Met behulp van de enquête wil ze beter begrijpen hoe men gebruik maakt van de Studentenkaart, om de Kaart in de toekomst zo efficiënt mogelijk op te schalen. De enquête is geopend tot 4 december.


Geef nu je mening over de Europese Studentenkaart!

Inzichten van studenten en HO instellingen maken het verschil

In haar enquête roept de Europese Commissie studenten en hoger onderwijsinstellingen op om ervaringen met de Europese Studentenkaart te delen. Ook vraagt de Commissie wat de doelgroepen verwachten van de Kaart in de toekomst. De Kaart wordt al door meer dan 2 miljoen mensen gebruikt binnen Erasmus+-landen. De Commissie wil beter begrijpen hoe studenten en hoger onderwijsinstellingen de Kaart gebruiken. De uitkomsten moet helpen om het gebruik van de kaart in de toekomst zo efficiënt mogelijk op te schalen. De enquête focust zich op vier verschillende punten: het verzamelen van informatie over de studentenkaart in Erasmus+-landen, het meten van bewustzijn en het verzamelen van suggesties voor verbeteringen, inzicht krijgen in de behoeftes van studenten en het identificeren van uitdagingen binnen het invoeren van de Europese studentenkaart op nationaal niveau. U kunt tot 4 december uw mening geven.  

Context

De Europese studentenkaart is in het leven geroepen om de erkenning van leerovereenkomsten van Erasmus+ te vereenvoudigen. Deze is te gebruiken via de Erasmus+-app, waarmee studenten hun leerovereenkomsten online kunnen laten tekenen. De kaart is onderdeel van het ‘Digital Education Action Plan’ (2021-2027), waarin het Erasmus+- programma bijdraagt aan de digitale transitie en ontwikkeling van digitale vaardigheden in Europa.

 

Mede geschreven door Hannah Teule.