U heeft nog tot aan 15 juni om onderdeel uit te maken van het programma van het Euroscience Open Forum (ESOF) 2020. ESOF is de grootste wetenschappelijke conferentie van Europa en zal gehouden worden van 5 tot en met 9 juli 2020 in Triëst. U kunt nog een voorstel indienen voor één van de negen grote thema’s van de conferentie.

Laatste kans om zichtbaar te zijn op het Euroscience Open Forum 2020

EuroScience Open Forum 2020  

Mocht u onderdeel uit willen maken van het programma van de negende editie van het EuroScience Open Forum (ESOF) in Triëst, dan heeft u nog tot 15 juni de tijd om uw ideeën aan te melden. De conferentie brengt iedere twee jaar wetenschappers, beleidsmakers, journalisten en studenten van over de hele wereld samen in Europa om met elkaar in dialoog te gaan over de laatste ontwikkelingen binnen de wetenschap en het Europese onderzoeksbeleid. De stad die ESOF host, mag zich ook een jaar lang de European City of Science (ECS) noemen. In 2020 is de stad Triëst de gastheer voor ESOF. 

Een voorstel om aan het programma van ESOF 2020 in Triëst mee te doen, kan worden ingediend op één van de negen grote themagebieden:

  • Blue Planet;
  • I Compute Therefore I Am;
  • Science and Society;
  • Breaking Frontiers in Science and Knowledge;
  • Sustainable Future;
  • Nourishing the Planet;
  • Live Long and Prosper;
  • Science for Policy/Policy for science;
  • The smart City.

Het evenement omvat niet alleen de conferentie; ook zal Triëst een Science in the City Festival organiseren van 27 juni tot en met 11 juli 2020.

Context

In 2020 wordt de negende editie van dit grote evenement georganiseerd. Triëst zal de gaststad zijn en heeft zich als Centraal-Europese stad tot doel gesteld om de banden met Centraal- en Oost-Europese academische netwerken te versterken. De Call for Proposals staat nog tot 15 juni open. Voor de ‘gewone’ registratie voor het evenement moet u nog wachten tot januari 2020. 

In 2022 zal ESOF voor het eerst naar Nederland komen. Dan zal Leiden het middelpunt van de Europese wetenschap zijn. Leiden wil de titel European City of Science extra inhoud te geven door niet alleen rondom het wetenschapscongres, maar gedurende het hele jaar een kennispodium te zijn.  Op deze website leest u alles over de voorbereidingen en aanloop naar 2022.