Aanmelden voor de European Prize for Women Innovators kan tot 27 september. De EIC en EIT hebben deze prijs gezamenlijk opgezet met als doel om meer aandacht voor vrouwen en hun rol in het innovatie-ecosysteem te creëren.


Meld u aan voor de European Prize for Women Innovators

Drie prijzen voor vrouwelijke innovatoren

Vrouwelijke innovatoren in de EU of geassocieerde landen die zich bezighouden met baanbrekende innovaties kunnen zich nu aanmelden voor de vernieuwde European Prize for Women Innovators. De prijs is opgezet door de European Innovation Council (EIC) en het European Institute of Innovation and Technology (EIT) die zo vrouwelijke innovatoren achter impactvolle innovaties voor mensen en planeet ondersteunen. De prijs creëert meer aandacht voor vrouwen en hun rol in het innovatie ecosysteem. U kunt zich tot 27 september aanmelden voor drie verschillende categorieën:

  • Women Innovators: Alle vrouwelijke (mede-)oprichters uit de EU en geassocieerde landen kunnen zich aanmelden. De winnaar krijgt 100 duizend euro, de tweede en derde plek krijgen respectievelijk 70 duizend en 50 duizend euro.
  • Rising Innovators: Deze categorie is op zoek naar vrouwelijke innovatoren onder de 35 jaar. De winnaar krijgt 50 duizend euro, de tweede plek 30 duizend euro en derde plek 20 duizend euro.
  • EIT Women Leadership: Alle vrouwelijke innovatoren met een directe connectie met de EIT Gemeenschap of een Kennis- en innovatiegemeenschap kunnen zich aanmelden. Ook hier krijgt de winnaar 50 duizend euro, en de tweede en derde plek 30 duizend en 20 duizend euro.

De resultaten worden bekend gemaakt op de EIC Summit in maart 2024. Verdere informatie voor de aanmelding staat in de deelnameregels.

Context

De European Prize for Women Innovators is de opvolger van de Women Innovator Award. De samenwerking voor de hernieuwde prijs bouwt voort op de reeds geïntensiveerde samenwerking tussen de EIC en de EIT. Naast de European Prize for Women Innovators heeft de Commissie ook andere prijzen die vrouwen ondersteunen, zoals de Women TechEU-beurs.

Mede geschreven door Lieve Dessing.